ПРОТОКОЛ № 19 Загальних зборів акціонерів ВАТ «Маріупольгаз»

ПРОТОКОЛ  № 19

Загальних зборів акціонерів ВАТ «Маріупольгаз»

11 квітня 2011 року                                                                                                             м. Маріуполь

 

Початок роботи загальних зборів - 15 ч. 00 хв.

Кінець роботи загальних зборів-17.00хв.

Місце проведення загальних зборів – м. Маріуполь, вул. Миколаївська,16

Загальні збори – чергові.

 

Збори відкрив Онищук Віктор Дмитрович, який повідомив, що для забезпечення керівництва та організації роботи загальних зборів Наглядовою радою (протокол від 01.03.2011р.) заздалегідь призначені голова та секретар загальних зборів :

Головою зборів – Онищук В.Д.

Секретарем зборів – Левіна О.В.

Для реєстрації акціонерів та їх представників, які прибули для участі в загальних зборах, був затверджений склад реєстраційної комісії рішенням правління (протокол від 01.03.2011р.) погодженого Наглядовою радою акціонерів ВАТ «Маріупольгаз» (протокол від 01.03.2011р.).

За даними реєстрації на загальних зборах акціонерів присутні 30 акціонерів та їх представників із загальною кількістю голосів 851139, що складає 88,83 % від загальної кількості акцій (голосів)  – 958197.

Онищук В.Д. проінформував, що реєстрація акціонерів ВАТ «Маріупольгаз» та їх представників відбулася з дотриманням вимог чинного законодавства

Відповідно до ст.41 Закону України «Про господарські товариства» необхідний кворум на зборах є, збори вважаються правомочними і оголошено відкритим.

Для організації процедури голосування на загальних зборах та підрахунку голосів була затверджена лічильна комісія рішенням правління (протокол від 01.03.2011р.) погодженого Наглядовою Радою акціонерів ВАТ «Маріупольгаз» (протокол від 01.03.2011р.).

лічильна комісія в складі:

Голова                                               - Іванюшко Ірина Василівна

Члени                                    - Власенко Марина Юріївна

- Головачова Вікторія Євгенівна

- Янчинська Наталя Антонівна

- Слєпєнкова Галина Миколаївна

- Бикова Людмила Володимирівна

- Горленко Тетяна Миколаївна

 

Голосування проводитиметься, згідно з «Положенням про загальні збори акціонерів ВАТ «Маріупольгаз».

Голова зборів оповістив, що питання, внесені Правлінням ВАТ «Маріупольгаз» на порядок денний загальних зборів були доведені до відома кожного акціонера не менше ніж за 45 днів до загальних зборів (кожному акціонерові персонально були відправлені  рекомендовані листи), а також опубліковані в газетах «Бюлетень «Цінні папері України”, «Приазовський робочий».

Пропозицій по включенню до порядку денного інших питань у порядку, передбаченому чинним законодавством, не поступало, тому встановлений наступний порядок денний:

1.    Звіт правління ВАТ «Маріупольгаз» про результати фінансово-господарської діяльності за 2010 рік. Визначення основних напрямків діяльності товариства на 2011 рік.

2.    Звіт ревізійної комісії за 2010 рік.

3.    Звіт Наглядової ради за 2010 рік.

4.           Затвердження річного балансу, фінансово-економічних показників товариства, порядку розподілу прибутку за 2010 рік.

  1. Відкликання (дострокове припинення повноважень) голови та членів правління.
  2. Утворення виконавчого органу (одноосібного виконавчого органу — генеральний директор) акціонерного товариства.
  3. Про зміну назви товариства у зв'язку із приведенням діяльності товариства у відповідність із нормами Закону України «Про акціонерні товариства».

8.    Внесення змін до статуту товариства шляхом викладення його в новій редакції.

9.    Затвердження положень товариства «Положення про загальні збори», «Положення про наглядову раду», «Положення про ревізійну комісію», «Положення про одноосібний виконавчий орган» у новій редакції.

10.  Визначення уповноваженої особи для підписання Статуту та положень товариства в новій редакції і проведення  державної реєстрації Статуту з правом передоручення перереєстрації третім особам.

  1. Відкликання (дострокове припинення повноважень) голови та членів наглядової ради.
  2. Обрання  голови та членів наглядової ради товариства.
  3. Встановлення розміру винагороди голові та членам наглядової ради товариства.
  4. Прийняття рішення про попереднє схвалення значних правочинів.

 

Головою зборів запропонований наступний регламент роботи зборів:

Для першого питання                                                  - до 15 хв.

Для другого питання                                                   - до 10 хв.

Для третього питання                                                  - до 10 хв.

Для четвертого питання                                               - до 10 хв.

Для п’ятого питання                                                     - до 5 хв.

Для шостого питання                                                   - до 5 хв.

Для сьомого питання                                                    - до 5 хв.

Для  восьмого питання                                                 - до 10хв.

Для дев'ятого питання                                                  - до 10 хв.

Для десятого питання                                                   - до 5 хв.

Для одинадцятого питання                                          - до 5 хв.

Для дванадцятого питання                                          - до 20 хв.

Для тринадцятого питання                                          - до 5 хв.

Для чотирнадцятого питання                                      - до 5 хв.

Для  виступаючих по питанням                                  - до 3 хв.

Роботу зборів завершити сьогодні 11.04.2011р. до 17.00

Заяви про надання слова подавати в письмовому вигляді секретарю зборів, який буде проводити їх реєстрацію і складати список виступаючих по кожному питанню в порядку надходження заяв. Слово для виступу буде надаватись лише по питанням порядку денного.

Питання до доповідача надавати в письмовому вигляді секретарю зборів. Письмові зауваження  або питання повинні бути підписані з вказанням прізвища, імені, по батькові.

Зауваження або питання без підпису і без прізвища, імені, по батькові до розгляду не приймаються.

Приймаючим участь в обговорені, питань не задавати.

На питання голови зборів чи немає інших пропозицій, доповнень до регламенту роботи зборів, - пропозицій не надійшло.

 

Перейшли до розгляду питань порядку денного зборів.

 

 

З першого питання «Звіт правління ВАТ «Маріупольгаз» про результати фінансово-господарської діяльності за 2010 рік. Визначення основних напрямків діяльності товариства на 2011 рік.»

 

Слухали:

Заступника голови правління з фінансових та економічних питань Разумну Т.В., яка за дорученням правління виступила із звітом про господарську діяльність товариства, де відзначила, що основні види діяльності підприємства — транспортування та постачання природного газу досі залишаються під значним впливом державного регулювання.

Протягом 2010 року Національна комісія регулювання електроенергетики двічі збільшувала тарифи на транспортування та постачання природного газу для підприємства. Проте встановлений тариф на транспортування природного газу не забезпечив у повному обсязі експлуатаційних витрат підприємства. І тільки ряд заходів по енергозбереженню дозволив зменшити витрати природного газу на виробничо-технологічні потреби.

За результатами аудиторської перевірки у 2010 році фінансово-господарська діяльність ВАТ “Маріупольгаз” проводилась у режимі ліквідності з достатнім рівнем чистого оборотного та власного капіталу. Всі показники фінансового становища мають позитивне значення та відображають достатню платоспроможність товариства. Прибуток отриманий у 2010 році вважається аудитором об'єктивним. Правління підприємства у 2010 році виконало всі зобов'язання колективного договору. Протягом 2010 року працівникам підприємства були двічі збільшені тарифні ставки та посадові оклади.

Визначила основні напрямки діяльності товариства на 2011 рік, та визначила впевненість, в тому, що підприємством в 2011 році будуть виконані всі виробничі плани, що дозволить досягнути позитивних фінансових результатів.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення, - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол №1 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

  1. 1. Звіт правління  ВАТ “Маріупольгаз” про результати фінансово-господарської діяльності за 2010 рік та основні напрямки діяльності товариства на 2011 рік - затвердити.

 

 

З другого питання порядку денного: «Звіт ревізійної комісії за 2010 рік»

 

Слухали:

Голову ревізійної комісії товариства Чернову І.В. із звітом ревізійної комісії товариства щодо перевірки фінансово-господарської діяльності товариства за період з 01 січня по 31 грудня 2010 року, яка сказала, що у процесі перевірки ревізійною комісією використовувалися законодавчі і нормативні документи про порядок ведення бухгалтерського, податкового обліку і фінансової звітності в Україні. Ревізійна комісія, проаналізувавши фінансову і бухгалтерську звітність товариства зробила висновок про те, що вони складені з дотриманням норм і вимог чинного законодавства України та відображають об'єктивний стан товариства.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол №2 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30 акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

1. Звіт ревізійної комісії за 2010 рік — затвердити.

 

 

З третього питання порядку денного: «Звіт Наглядової ради за 2010 рік»

 

Слухали:

Голову Наглядової ради Фомиченко І.Г., який звітує перед загальними зборами про діяльність Наглядової ради за 2010 рік. Відзначив, що за попередній період було проведено 19 засідань Наглядової ради на яких було розглянуто 69 питань. Проінформував, що періодичність та строки проведення засідань відповідали положенню про наглядову раду. Були розглянуті питання про внесення змін до структурної схеми підприємства, а саме реорганізацію виробничо-технічного відділу, створення юридичного відділу, та ін. Наглядовою радою погоджено цілий ряд положень про матеріальне заохочення працівників за покращення кінцевих результатів праці, раціональне використання та економію матеріальних та трудових ресурсів. Метою діяльності Наглядової ради є представництво інтересів та захист прав акціонерів, розробка стратегії, спрямованої на підвищення прибутковості та здійснення контролю за діяльністю правління товариства. Також повідомив про загальний стан товариства, де відзначив що за звітний період правління ВАТ “Маріупольгаз” зі своїми завданнями у цілому впоралось.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол №3 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

1.  Звіт наглядової ради за 2010 рік - затвердити.

 

 

З четвертого питання порядку денного: «Затвердження річного балансу, фінансово-економічних показників товариства, порядку розподілу прибутку за 2010 рік»

 

Слухали:

Головного бухгалтера Білоконь О.О., яка сказала, що фінансова звітність складена відповідно до вимог Стандартів ведення бухгалтерського обліку і підтверджена висновком незалежної аудиторської фірми. Зачитала баланс товариства за період фінансово-господарської діяльності з 01.01.2010р. по 31.12.2010р.

Доповіла, що за результатами роботи, проведеної трудовим колективом у акціонерів товариства за 2010 рік залишилось 202 тис. грн. невикористаного прибутку. Розглянувши стан справ, наглядова рада та правління запропонувало зборам прийняти рішення про направлення цієї суми на розвиток та модернізацію технічного парку товариства.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол № 4 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30 акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

1.  Річний баланс, фінансово-економічні показники, порядок розподілу прибутку за 2010 рік — затвердити.

 

 

З п'ятого питання: «Відкликання (дострокове припинення повноважень) голови та членів правління»

 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла, що на даний час у товаристві існує колегіальний виконавчий орган - правління, до складу якого входять - голова правління Кураш Микола Андрійович та члени правління — Веремеєнко Михайло Володимирович, Разумна Тетяна Василівна, Білоконь Ольга Олексіївна та Козінцева Ольга Іванівна.

Статтею 58 Закону України «Про акціонерні товариства» передбачено, що виконавчий орган акціонерного товариства може бути колегіальним (правління, дирекція) або одноосібним (директор, генеральний директор).

Було відмічено, що процедура прийняття рішень колегіальними органом відповідно до Закону України «Про акціонерні товариства» ускладнилась порівняно з тією, що існувала до цього. В той же час створення одноосібного виконавчого органу створить сприятливі умови для оперативного керівництва господарською діяльністю товариства.

У зв'язку із цим було запропоновано відізвати правління товариства для можливості створити новий виконавчий орган.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення, - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол №5 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

1.  Відкликати (достроково припинити повноваження) голову правління Кураша Миколу Андрійовича  та членів правління: Веремеєнко Михайла Володимировича, Разумну Тетяну Василівну, Білоконь Ольгу Олексіївну, Козінцеву Ольгу Іванівну.

 

 

З шостого питання «Утворення виконавчого органу (одноосібного виконавчого органу — генеральний директор) акціонерного товариства»

 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла, що у зв'язку із тим, що по п'ятому питанню порядку денного було прийнято рішення про відзив всього персонального складу колегіального виконавчого органу — правління товариства, для забезпечення можливості оперативного та ефективного керівництва загальним зборам пропонується прийняти рішення про створення одноосібного виконавчого органу — генерального директора товариства.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол №6 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30 акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

  1. 1. Утворити одноосібний виконавчий орган — генеральний директор акціонерного товариства.

 

 

З сьомого питання порядку денного: «Про зміну назви товариства у зв'язку із приведенням діяльності товариства у відповідність із нормами Закону України «Про акціонерні товариства»»

 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла, що статтею 5 Закону України «Про акціонері товариства» № 514 від 17 вересня 2008 року передбачено, що акціонерні товариства за типом поділяються  на публічні та приватні акціонерні товариства. Кількісний склад акціонерів приватного акціонерного товариства не може перевищувати 100 акціонерів. У зв'язку з тим, що кількість  акціонерів нашого товариства перевищує 100, то за типом воно є публічним.

Згідно із ч. 4 ст. 3 Закону № 514 повне найменування акціонерного товариства українською мовою повинне містити назву його типу (публічне чи приватне) і організаційно-правової форми  (акціонерне товариство).

Прикінцевими положеннями Закону № 514 передбачено, що статути та внутрішні положення акціонерних товариств, створених до набрання чинності цим Законом, підлягають приведенню у відповідність із нормами закону не пізніше ніж протягом двох років з дня набрання чинності цим законом.

Приведенням діяльності у відповідність із законом є здійснення в тому числі таких дій: внесення змін до статуту товариства, які в тому числі передбачають зміну найменування акціонерного товариства з відкритого або закритого акціонерного товариства на публічне акціонерне товариство.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол № 7 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

  1. 1. Змінити назву товариства з Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації “Маріупольгаз” на Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації “Маріупольгаз”.

 

 

З восьмого питання порядку денного: «Внесення змін до статуту товариства шляхом викладення його в новій редакції»

 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла, що Прикінцевими положеннями Закону № 514 передбачено, що статути та внутрішні положення акціонерних товариств, створених до набрання чинності цим Законом, підлягають приведенню у відповідність із нормами закону не пізніше ніж протягом двох років з дня набрання чинності цим законом.

У зв'язку із тим, що попередній Закон «Про господарські товариства» на основі якого було прийнято діючий Статут товариства, втрачає чинність з 01.05.2011 року, а встановлений ним порядок зазнав значних змін з прийняттям Закону № 514 доцільно затвердити Статут товариства в новій редакції.

З метою дотримання регламенту загальних зборів були зачитані суттєві положення Статуту, що пропонувався для затвердження, а саме виключна компетенція органів управління товариства, їх кількісний склад та порядок обрання:

- загальних зборів;

- наглядової ради;

- генерального директора;

- ревізійної комісії.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол № 8 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

  1. 1. Затвердити статут товариства в новій редакції.

 

 

З дев'ятого питання порядку денного: «Затвердження положень товариства «Положення про загальні збори», «Положення про наглядову раду», «Положення про ревізійну комісію», «Положення про одноосібний виконавчий орган»  у новій редакції»

 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла, що у зв'язку із тим, що попередній Закон «Про господарські товариства» на основі якого було прийнято діючий Статут товариства, втрачає чинність з 01.05.2011 року, а встановлений ним порядок зазнав значних змін з прийняттям Закону № 514 доцільно затвердити «Положення про загальні збори», «Положення про наглядову раду», «Положення про ревізійну комісію», «Положення про одноосібний виконавчий орган» у новій редакції.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол № 9 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30 акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

1.  Затвердити  «Положення про загальні збори», «Положення про наглядову раду», «Положення про ревізійну комісію», «Положення про одноосібний виконавчий орган» у новій редакції .

 

 

З десятого питання порядку денного: «Визначення уповноваженої особи для підписання Статуту та положень товариства в новій редакції і проведення державної реєстрації Статуту з правом передоручення реєстрації третім особам»

 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла, що Прикінцевими положеннями Закону України «Про акціонерні товариства» № 514 передбачено, що датою приведення діяльності акціонерних товариств, створених до набрання чинності відповідним законом є дата державної реєстрації змін до статуту. Для можливості своєчасної реєстрації статуту товариства необхідно призначити уповноважену особу для підписання і реєстрації статуту, при цьому передбачивши можливість передоручення реєстрації третім особам.

Загальним зборам було запропоновано призначити для підписання та реєстрації статуту уповноваженою особою голову зборів Онищука Віктора Дмитровича, для підписання положень голову зборів Онищука Віктора Дмитровича та секретаря зборів Левіну Олену Вікторівну.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол № 10 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30 акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

1.  Уповноваженою особою для підписання Статуту та проведення державної реєстрації статуту з правом передоручення реєстрації третім особам визначити — Онищука Віктора Дмитровича, для підписання положень товариства — Онищука Віктора Дмитровича та Левіну Олену Вікторівну.

 

 

З одинадцятого питання порядку денного: «Відкликання (дострокове припинення повноважень) голови та  членів наглядової ради»

 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла, що новою редакцією статуту та положенням товариства про наглядову раду було затверджено кількісний склад наглядової ради у розмірі 5 осіб. Діюча наглядова рада складається з чотирьох осіб. У зв'язку із вищевикладеним виникла необхідність збільшити склад наглядової ради.

У зв'язку із тим, що Законом України «Про акціонерні товариства» передбачено, що члени наглядової ради обираються виключно шляхом кумулятивного голосування та можуть бути обрані лише повним складом, загальним зборам було запропоновано відізвати діючий склад наглядової ради з метою обрання його шляхом кумулятивного голосування у новому складі.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол № 11 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

1.  Відкликати (дострокове припинити повноваження) голову наглядової ради Фомиченка Івана Григоровича та членів наглядової ради: Крячун Євгенію Володимирівну, Грудолова Миколу Андрійовича та Левіну Олену Вікторівну.

 

 

З дванадцятого питання порядку денного: «Обрання голови та членів наглядової ради товариства»

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла, що з моменту публікації повідомлення про проведення загальних зборів на адресу товариства надійшло 7 заяв від акціонерів товариства про висування кандидатур у члени наглядової ради, а саме заяви надійшли від: 1) акціонера Фомиченко І.Г. про включення його кандидатури; 2) акціонера Грудолова М.А. про включення кандидатури Шекули Г.В.; 3) акціонера Левіної О.В. про включення її кандидатури; 4) акціонера ТОВ “Маргаз” про його включення; 5) акціонера Красько Л.І. про включення її кандидатури; 6) акціонера Іванюшко І.В. про включення її кандидатури; 7) акціонера ТОВ “Камея” про його включення.

У строки встановлені законом  заяв більше не надійшло, і у зв'язку із цим загальним зборам було запропоновано обрати членів наглядової ради серед заявлених кандидатур.

Також Комарова О.В. пояснила, що згідно статуту товариства та положення про наглядову раду, обраними до складу членів наглядової ради товариства будуть вважатися, ті кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів акціонерів порівняно з іншими кандидатами. Головою наглядової ради стане той член наглядової ради, який під час кумулятивного голосування набере найбільшу серед інших членів кількість голосів акціонерів.

Питань до доповідача не надходило.

Запропоновані кандидатури поставлені на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол № 12 про результати голосування

 

Голосували шляхом кумулятивного голосування та голоси розподілились наступним чином:

За Фомиченко Івана Григоровича                                           2 286 814 голосів акціонерів;

За Левіну Олену Вікторівну                                                     455 686 голосів акціонерів;

За Шекула Григорія Вікторовича                                             372 269 голосів акціонерів;

За Товариство з обмеженою відповідальністю “Маргаз”      670 259 голосів акціонерів;

За  Товариство з обмеженою відповідальністю “Камея”       370 052 голосів акціонерів;

За Красько Людмилу Іванівну                                                  50 120 голосів акціонерів

За Іванюшко Ірину Василівну                                                 50 495 голосів акціонерів

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

  1. 1. До складу членів наглядової ради обрано:

-    Фомиченко Івана Григоровича — головою наглядової ради.

-    Левіну Олену Вікторівну — членом наглядової ради;

-    Шекула Григорія Вікторовича — членом наглядової ради;

-    Товариство з обмеженою відповідальністю “Маргаз” - членом наглядової ради

-    Товариство з обмеженою відповідальністю “Камея” - членом наглядової ради

 

 

З тринадцятого питання порядку денного: «Встановлення розміру винагороди голові та членам  наглядової ради товариства»

 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла що згідно попереднього положення про наглядову раду та статуту товариства членам наглядової ради був встановлений розмір винагороди.

У зв'язку із тим, що робота у наглядовій раді залишається складною, вимагає багато часу та високих професійних навичок було запропоновано залишити розмір винагороди на встановленому рівні.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення, - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол № 13 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

1.  Встановити розмір щомісячної винагороди голові наглядової ради, членам наглядової ради, члену наглядової ради, що буде обраний секретарем наглядової ради на встановленому рівні.

 

 

З чотирнадцятого питання порядку денного: «Прийняття рішення про попереднє схвалення значних правочинів»

 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Комарову Олену Володимирівну, яка доповіла, що у зв'язку із тим, що з 30.04.2011 року втрачає чинність Закон України “Про господарські товариства” з цього моменту товариство зобов'язано проводити свою господарську діяльність відповідно до вимог Закону України “Про акціонері товариства” № 514 від 17 вересня 2008 року. Згідно зі ст. 70 цього Закону, рішення про вчинення значного правочину, якщо ринкова вартість майна чи послуг, які є його предметом, складає більше 25% вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності приймається загальними зборами.

25% вартості активів ВАТ “Маріупольгаз” станом на 31.12.2010 року складає 41 126,75 тис.грн.

Таким чином враховуючи викладене, товариством планується укласти наступні значні правочини:

1)   договір на постачання природного газу (для потреб населення) з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» або Дочірньою компанією «Газ України» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на 2012 рік., гранична вартість якого складає 250 000 000,00 грн.

2)   договір про транспортування природного газу розподільчими трубопроводами з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» на 2012 рік., гранична вартість якого складає 100 000 000,00 грн.

3)   договір на постачання природного газу (для потреб промислових підприємств) з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» на 2012 рік, гранична вартість якого складає 435 384 000,00 грн.

Гранична сукупна вартість цих правочинів складає 785 384 000,00 грн.

Питань до доповідача не надходило.

Головою зборів запропонований проект рішення з даного питання.

На питання голови зборів, чи будуть зміни, доповнення в запропонований проект рішення,  - змін і доповнень не надійшло.

Запропонований проект рішення поставлений на голосування.

Голова лічильної комісії зачитала протокол № 14 про результати голосування

 

Голосували:

«ЗА» - 30акціонерів, які в сукупності володіють 851139 голосами, що становить 100% голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«ПРОТИ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

«УТРИМАЛИСЯ» - 0 акціонерів, які в сукупності володіють 0 голосами, що становить 0,0 % голосів акціонерів, що беруть участь у загальних зборах;

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів -

ВИРІШЕНО:

1.  Надати попереднє схвалення на укладення значних правочинів на 2012 рік, а саме договору на постачання природного газу (для потреб населення) з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» або Дочірньою компанією «Газ України» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на 2012р., гранична вартість якого складає 250 000 000,00 грн.; договору на транспортування природного газу розподільними трубопроводами з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» на 2012р., гранична вартість якого складає 100 000 000,00 грн.; договору на постачання природного газу (для потреб промислових підприємств) з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» на 2012р., гранична вартість якого складає 435 384 000,00 грн., гранична сукупна вартість яких складає  785 384 000,00 грн.

 

Голова зборів повідомив, що порядок денний вичерпаний та зробила повідомлення про закриття загальних зборів акціонерів ВАТ «Маріупольгаз».

 

 

Голова зборів                                                                         В.Д. Онищук

 

Секретар зборів                                                                     О.В. Левіна