Протокол № 23 річних загальних сборів акціонерів ПАТ "Маріупольгаз"

ПРОТОКОЛ № 23

річних загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Маріупольгаз»

 (код за ЄДРПОУ 03361135, далі - Товариство)

 

м. Маріуполь                                                                        24 квітня 2017 року                         

 

Дата та час проведення Загальних зборів: 24 квітня 2017 року

Місце проведення Загальних зборів – м. Маріуполь, вул. Миколаївська,16, корпус 1 (конференц-зал, третій поверх).

Час початку реєстрація учасників 13.00

Час закінчення реєстрації учасників 13:45

Час відкриття зборів 14:00

 

           Загальні збори акціонерів (далі також – Збори) відкрила Латиш Вікторія Леонідівна, яка повідомила, що для забезпечення керівництва та організації роботи  Зборів Наглядовою радою (протокол від 16.02.2017 року) заздалегідь призначені голова та секретар загальних зборів:

Головою зборів –Латиш Вікторія Леонідівна.

Секретарем зборів – Левіна Олена Вікторівна

Далі слово для виступу було надано голові реєстраційної комісії Янчинській Наталі Антонівні (обрана згідно протоколу реєстраційної комісії № 1 від 24.04.2017р.), яка доповіла Зборам, що за даними реєстру власників цінних паперів товариства, складеному станом на 24 годину 18 квітня 2017 року, загальна кількість голосуючих акцій, що враховуються при визначенні кворуму та надають право голосу для вирішення питань, які відносяться до компетенції загальних зборів акціонерів Товариства складає   860 658 шт.

Загальні збори мають кворум з усіх питань порядку денного за умови реєстрації для участі у загальних зборах акціонерів, які сукупно є власниками більше як 50% голосуючих простих іменних акцій Товариства.

За даними реєстрації для участі у Загальних зборах на 13.45 зареєструвалось 8 осіб, які сукупно володіють 737 479 штук голосуючих простих іменних акцій Товариства, що складає 85,69 % від загальної кількості голосуючих простих іменних акцій.

Згідно зі статею 41 Закону України «Про акціонерні товариства» чергові Загальні збори мають кворум з усіх питань порядку денного.

            Доповів, що Загальні збори акціонерів були скликані Наглядовою радою Товариства відповідно до вимог статті 52  Закону України «Про акціонерні товариства» на 24 квітня 2017 року. Публікацію про скликання Загальних зборів акціонерів було розміщено в офіційному виданні НКЦПФР «Відомості Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 51  від 16.03.2017 року, а також розміщенні на сайті НКЦПФР та веб-сайті ПАТ «Маріупольгаз» в мережі Інтернет, згідно діючого законодавства. Розсилку акціонерам письмових повідомлень про проведення Загальних зборів акціонерів було здійснено у встановлений чинним законодавством термін.

           Товариством були виконані вимоги статей 35,36,37,38 Закону України «Про акціонерні товариства» щодо процедури скликання Зборів.

            Пропозицій по включенню до порядку денного інших питань разом з проектами рішень у порядку, передбаченому чинним законодавством, не надійшло, тому встановлений наступний порядок денний, якій оголосив голова Загальних зборів акціонерів:

1. Обрання членів Лічильної комісії чергових загальних зборів акціонерів Товариства та прийняття рішення про припинення їх повноважень.

2.  Схвалення рішення про затвердження порядку та способу засвідчення бюлетенів для голосування на чергових загальних зборах Товариства.

3.Затвердження порядку (регламенту) проведення загальних зборів акціонерів Товариства.

4.Звіт Генерального директора про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2016 рік. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Генерального директора за 2016 рік.

5. Визначення основних напрямів діяльності Товариства на 2017 рік.

6.Звіт та висновки Ревізійної комісії за 2016 рік. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Ревізійної комісії за 2016 рік.

7.Звіт Наглядової ради за 2016 рік. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Наглядової ради за 2016 рік.

8.Затвердження річного звіту Товариства за 2016 рік.

9.Затвердження звіту про розподіл прибутку Товариства (порядок покриття збитків) за підсумками 2016 року. Прийняття рішення про виплату річних дивідендів та їх розмір за простими акціями Товариства.

10. Зміна типу Товариства.

11. Зміна найменування Товариства.

12. Затвердження Статуту Товариства в новій редакції.

13. Затвердження Положення про Виконавчий орган, Загальні збори, Наглядову раду, Ревізійну комісію у новій редакції.

14. Прийняття рішення про припинення повноважень Голови та членів Наглядової ради Товариства. 

15. Про обрання голови та членів Наглядової ради Товариства.  

 

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ ПОРЯДКУ ДЕННОГО:

       На початку розгляду питань порядку денного голова Зборів Латиш Вікторія Леонідівна надала роз’яснення  по порядку голосування з питань порядку денного, та повідомила, що голосування з питань порядку денного Загальних зборів акціонерів проводиться виключно з використанням бюлетенів для голосування, форма і текст яких були затверджені Наглядовою радою Товариства, а по питанням обрання членів Наглядової ради - бюлетенем для кумулятивного голосування, та які були видані учасникам Загальних зборів акціонерів товариства під час реєстрації.

       До обрання Лічильної комісії підрахунок голосів за результатами голосування з питання «Обрання членів Лічильної комісії чергових загальних зборів акціонерів Товариства та  прийняття рішення про припинення їх повноважень» здійснює тимчасова Лічильна комісія, склад якої затверджений Рішенням Наглядової ради  (протокол Наглядової ради від 16.02.2017р.).    

 

1.По  першому питанню порядку денного: «Обрання членів Лічильної комісії чергових загальних зборів акціонерів Товариства та прийняття рішення про припинення їх повноважень»

Слухали:

Голову Загальних зборів Латиш Вікторію Леонідівну, яка доповіла, про вимоги Закону України «Про акціонерні товариства», Положення про Загальні збори акціонерів                  ПАТ «Маріупольгаз», стосовно обрання членів Лічильної комісії, та запропонувала до обрання рекомендовані Наглядовою радою товариства (протокол від 16.02.2017 р.) кандидатури до складу Лічильної комісії.

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

1)      обрати Лічильну комісію чергових загальних зборів акціонерів Товариства  у наступному складі:  Іванюшко Ірина Василівна; Ткаченко Ольга Борисівна; Янчинська Наталя Антонівна;  Головачова Вікторія Євгенівна; Крахмальна Олеся Вікторівна;

2)      припинити повноваження членів Лічильної комісії чергових загальних зборів акціонерів Товариства після виконання покладених на них обов’язків в повному обсязі.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійщло.

Голосували бюлетенем №1.

Підрахунок голосів з даного питання здійснюється тимчасовою Лічильною комісією, склад якої затверджений Рішенням Наглядової ради  (протокол Наглядової ради від 16.02.2017р.).

Голова Загальних зборів Латиш Вікторія Леонідівна зачитала протокол № 1 підрахунку голосів з першого питання порядку денного. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479       -     100 %.

 

 Підсумки голосування:  

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Прийнято рішення:

1)       обрати Лічильну комісію чергових загальних зборів акціонерів Товариства  у наступному складі:  Іванюшко Ірина Василівна; Ткаченко Ольга Борисівна; Янчинська Наталя Антонівна;  Головачова Вікторія Євгенівна; Крахмальна Олеся Вікторівна;

2)      припинити повноваження членів Лічильної комісії чергових загальних зборів акціонерів Товариства після виконання покладених на них обов’язків в повному обсязі.

(Протокол №1 Лічильної комісії).

 

2.По другому  питанню порядку денного: «Схвалення рішення про затвердження порядку та способу засвідчення бюлетенів для голосування на чергових загальних зборах Товариства.»

Слухали:

Начальника юридичного відділу Лєпорську О.В., яка повідомила, що згідно ст. 43 Закону України «Про акціонерні товариства» голосування на Загальних зборах акціонерного товариства по питанням порядку денного здійснюється виключно з використанням бюлетеней для голосування. У зв’язку з новими вимогами у діючому законодавстві, а саме вимогами п. 2 ст. 43 Закону України «Про акціонерні товариства» - регламентовано, що бюлетень для голосування засвідчується у порядку та способом встановленим Статутом акціонерного товариства або рішенням Загальних зборві акціонерів. Згідно з даними вимогами рішенням Налядової ради від 16.02.2017 року був затверджений порядок та способ засвідчення бюлетенів для голосування на Загальних зборах для подальшого схвалення цього питання Загальними зборами акціонерів.

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:     

Схвалити рішення Наглядової ради від 16.02.2017 року про затвердження порядку та способу засвідчення бюлетенів для голосування на чергових загальних зборах акціонерів, а саме: «Бюлетені для голосування засвідчуються перед їх видачею акціонеру (його представнику) під час його реєстрації для участі в чергових загальних зборах акціонерів підписом голови реєстраційної комісії Товариства. До складу підпису входить: особистий підпис голови реєстраційної комісії з зазначенням прізвища та ініціалів. Підпис голови реєстраційної комісії на бюлетені для голосування скріплюється печаткою Товариства. У разі, якщо бюлетень для голосування, що засвідчується, викладений на двох або більше аркушах, сторінки бюлетеня нумеруються та кожний аркуш підписується головою реєстраційної комісі та скріплюється печаткою Товариства.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

 Голосували бюлетенем №2

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова Зборів зачитала протокол № 2 підрахунку голосів з другого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479            100 %

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недйсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішення прийнято.

(Протокол №2 Лічильної комісії).

 

3.По третьому питанню порядку денного загальних зборів акціонерів «Затвердження порядку (регламенту) проведення загальних зборів акціонерів Товариства.»

 Слухали:

Голову Загальних зборів Латиш Вікторію Леонідівну, яка згідно вимог діючого законодавства запропонувала наступний порядок (регламент) проведення Загальних зборів:

Запропоновано наступний проект рішення:

Затвердити наступний Регламент проведення чергових загальних зборів акціонерів Товариства:

¾    час для виступів з питання порядку денного – до 20 хвилин;

¾    час для відповіді на запитання до доповідача – до 5 хвилин;

¾    голосування на загальних зборах з питань порядку денного проводиться  з використанням бюлетенів для голосування, форма і текст яких затверджені у відповідності до законодавства рішенням Наглядової ради Товариства;

¾    запитання до доповідача та пропозиції акціонерів щодо виступів подаються до Секретаря тільки в письмовій формі і лише з питання порядку денного, яке розглядається. Анонімні запитання не розглядаються;

¾    фіксація технічними засобами ходу загальних зборів неможлива;

¾    з усіх інших процедур та питань, які виникають під час проведення чергових загальних зборів акціонерів Товариства керуватися нормами Статуту, внутрішніх положень Товариства та чинним законодавством України.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

 Голосували бюлетенем №3

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова Зборів зачитала протокол № 3 підрахунку голосів з третього питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479       -     100 %.

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями, визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішення прийнято.

(Протокол №3 Лічильної комісії).

 

4. По четвертому питанню порядку денного: «Звіт Генерального директора про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2016 рік. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Генерального директора за 2016 рік»

 Слухали:

Генерального директора ПАТ «Маріупольгаз» Шекулу Григорія Вікторовича, який доповів про результати роботи Товариства за 2016 рік.

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

      1)   затвердити звіт Генерального директора про результати фінансово-господарської діяльності Товариства за 2016 рік;

     2)    визначити роботу Генерального директора за 2016 рік задовільною.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №4

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова Зборів зачитала протокол № 4 підрахунку голосів з четвертого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479       -     100 %.  

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішення прийнято.

         (Протокол №4 Лічильної комісії).

 

5. По пятому  питанню порядку денного: «Визначення основних напрямів діяльності Товариства на 2017 рік.» 

Слухали:

Генерального директора ПАТ «Маріупольгаз» Шекулу Григорія Вікторовича, який доповів про основні напрямки діяльності товариства, що були проведені в 2016 році. Проінформував, що у 2017 році колективу Товариства необхідно виконати ряд виробничих завдань, серед яких назвав перехід до розрахунків за надані послуги з розподілу природного газу не за обсяг розподіленого газу, а за приєднану потужність. Повідомив основні аспекти Плану розвитку газорозподільної системи на 2017 - 2026рр. і як його частину План розвитку газорозподільної системи на 2017 рік.

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

Затвердити основні напрямки діяльності Товариства на 2017 рік. 

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №5

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова Зборів зачитала протокол № 5 підрахунку голосів з п’ятого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479   - 100 %.  

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів –

Рішення прийнято.

(Протокол №5 Лічильної комісії).

 

6. По шостому  питанню порядку денного: «Звіт та висновки Ревізійної комісії за 2016 рік. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Ревізійної комісії за 2016 рік.» 

Слухали:

Голову ревізійної комісії Товариства Чернову Ірину Вікторівну із звітом ревізійної комісії Товариства щодо перевірки фінансово-господарської діяльності товариства за період з 01 січня по 31 грудня 2016 року, яка доповіла, що у процесі перевірки ревізійною комісією використовувалися законодавчі і нормативні документи про порядок ведення бухгалтерського, податкового обліку і фінансової звітності в Україні. В 2016 році, згідно наказу 234 від 28.10.2016р., була проведена інвентаризація стана активів. Ревізійна комісія, проаналізувавши фінансову і бухгалтерську звітність Товариства зробила висновок про те, що вони складені з дотриманням Міжнародних стандартів і вимог чинного законодавства України та відображають об'єктивний стан Товариства

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

      1)    затвердити звіт та висновки Ревізійної комісії за 2016 рік.

      2)    визначити роботу Ревізійної комісії за 2016 рік задовільною.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №6

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова Зборів зачитала протокол № 6 підрахунку голосів з шостого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479      -      100 %.  

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішення прийнято.

(Протокол №6 Лічильної комісії).

 

7. По сьомому питанню порядку денного: «Звіт Наглядової ради за 2016 рік. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Наглядової ради за 2016 рік» 

Слухали:

Голову Наглядової ради Фомиченко Івана Григоровича, який звітував перед Загальними зборами про діяльність Наглядової ради за 2016 рік.

Відзначив, що за попередній період Наглядовою радою проведено 36 засідання,  прийнято 204 рішення, розглянуто питання перспективного розвитку Товариства, затвердження План розвитку газорозподільної системи на 2017 рік, забезпечення досягнення прибутку. На засіданнях, в межах своєї компетенції, Наглядовою радою розглянуто та затверджені рішення виконавчого органу про укладення ПАТ «Маріупольгаз» господарських договорів, прийнято рішення про збільшення тарифних ставок та окладів працівникам підприємства, про виплату за підсумками роботи працівникам підприємства премій, затвердження основних напрямків Інвестиційної програми, визначення пріоритетних напрямків розвитку Товариства. Періодичність та строки проведення засідань відповідали порядку визначеному Положенням про Наглядову раду та Статутом Товариства.

Також повідомив, що достовірність даних фінансової звітності Товариства за 2016 рік перевірена аудитором. Проінформував, що Наглядова рада вважає доцільним: рекомендувати виконавчому органу продовжити ведення фінансово-господарської діяльності Товариства на досягнутому рівні, досягаючи вирішення проблем у роботі Товариства; приділити особливу увагу економічним показникам роботи, збільшенню прибутковості підприємства, скороченню дебіторської заборгованості; врахувати недоліки в роботі Товариства і направити зусилля на їх усунення.

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

      1)    затвердити звіт Наглядової ради за 2016 рік;

      2)    визначити роботу Наглядової ради за 2016 рік задовільною.

 

Інших проектів рішень до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №7

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова Зборів зачитала протокол № 7 підрахунку голосів з сьомого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479     -       100 %

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішення прийнято.

(Протокол №7 Лічильної комісії).

 

8. По восьмому  питанню порядку денного: «Затвердження річного звіту  Товариства за 2016 рік»

Слухали:

Головного бухгалтера ПАТ «Маріупольгаз» Білоконь Ольгу Олексіївну, яка доповіла, що фінансова звітність складена відповідно до вимог Стандартів ведення бухгалтерського обліку, міжнародних стандартів фінансової звітності і підтверджена висновком незалежної аудиторської фірми. Оголосила баланс Товариства за період фінансово-господарської діяльності з 01.01.2016 року по 31.12.2016 року.

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

Затвердити річні результати діяльності акціонерного  Товариства за 2016 рік, річний звіт та баланс Товариства.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №8

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова Зборів зачитала протокол № 8 підрахунку голосів з восьмого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479       -     100 % 

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

 

 

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішення прийнято.

(Протокол №8 Лічильної комісії).

 

9. По девятому  питанню порядку денного: «Затвердження звіту про розподіл прибутку Товариства (порядок покриття збитків) за підсумками 2016 року. Прийняття рішення про виплату річних дивідендів та їх розмір за простими акціями Товариства »

 Слухали:

Головного бухгалтера ПАТ «Маріупольгаз» Білоконь Ольгу Олексіївну, яка доповіла, що за підсумками виробничо-господарської діяльності за 2016 рік підприємство має прибуток у фінансових результатах. Рішенням НКЦБФР від 12.04.2016 року № 391 затверджений Порядок виплати дивідендів акціонерним товариством, який набрав чинності 27.05.2016 року. Рішенням Наглядової ради від 16.02.2017 року був затверджений проект рішення про спосіб виплати дивідендів, а саме: «виплату дивідендів Товариством здійснити через депозитрану систему України, у порядку, встановленому НКЦБФР». Виплата дивідендів через депозитарну систему здійснюється в три етапи: зарахування акціонерним товариством дивідендів на рахунок Центрального депозитарія цінних паперів у Розрахункововму центрі; перерахування дивідендів Центральним депозитарієм на рахунки депозитарних установ.; перерахування дивідендів від депозитарних установ акціонерам Товариства. Звернула особливу увагу на те, що депозитарна установа виплачує дивіденди акціонеру якщо він особисто уклав договір на обслуговування рахунку в цінних паперах з депозитарною установою.

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

1)      затвердити розподіл чистого прибутку Товариства за підсумками 2016 року, у тому числі направити на виплату дивідендів за простими акціями у розмірі 297 041,00грн.;

2)      затвердити загальний розмір річних дивідендів за підсумками роботи Товариства за 2016 рік у розмірі 297 041,00 грн., що складає 0,31 грн. на кожну акцію;

3)      встановити, що виплата дивідендів здійснюється Товариством через депозитарну систему України, в порядку, встановленому Національною комісією з цінних паперві та фондового ринку.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №9

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова загальних зборів зачитала протокол № 9 підрахунку голосів з дев’ятого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479      -      100 %.

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішення прийнято.

(Протокол №9 Лічильної комісії).

 

 10. По десятому питанню порядку денного: «Зміна типу Товариства»

Слухали:

Начальника юридичного відділу Товариства Лєпорську О.В. яка повідомила, що згідно із Законом України «Про акціонерні товариства» акціонерні товариства за типом поділяються на публічні та приватні. З 01 травня 2016 року законом були скасовані обмеження щодо кількісного складу приватного акціонерного товариства. Відповідні зміни надають Товариству право змінити тип на приватне. Далі перерахувала основні відмінності приватних та публічних акціонерних товариств.

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

Змінити тип Товариства з публічного акціонерного товариства на приватне акціонерне товариство.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №10

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається 3/4 голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова загальних зборів зачитала протокол № 10 підрахунку голосів з десятого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479     -       100 %

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

0

0

Голосувало «Проти»

737479

100

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішенняне прийнято.

 (Протокол №10 Лічильної комісії).

 

11. По одинадцятому  питанню порядку денного: «Зміна найменування товариства»

 Слухали:

Начальника юридичного відділу Лєпорську О.В. яка повідомила що у попередньому питанні пропонувалося зміна типу Товариства з публічного на приватне. У разі прийняття такого рішення необхідно було би змінити і найменування Товариства.  Згідно із законм України «Про акціонерні товариства»: «Зміни до проекту порядку денного загальних зборів вносяться тільки шляхом включення нових питань та проектів рішень за запропонованим питанням. Товариство не має право вносити зміни у запропоновані акціонерами питання та проекти рішень.   

       

 Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

У зв’язку зі зміною типу Товариства затвердити нове найменування Товариства:

Повне найменування Товариства:

-          українською мовою – Приватне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Маріупольгаз»;

-          російською мовою – Частное акционерное общество по газоснабжению и газификации «Мариупольгаз»;

-          англійською мовою – Private joint stock company of gas-supplying and gasification «Mariupolgas»;

Скорочене найменування товариства:

-          українською мовою – ПРАТ «Маріупольгаз»;

-          російською мовою – ЧАО «Мариупольгаз»;

-          англійською мовою – PJSC «Mariupolgas». 

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №11

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій..

Голова Загальних зборів зачитала протокол № 11 підрахунку голосів з одинадцятого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479     -       100 %

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

0

0

Голосувало «Проти»

737 479

100

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішенняне прийнято.

 (Протокол №11 Лічильної комісії).

 

12. По дванадцятому  питанню порядку денного: «Затвердження Статуту Товариства у новій редакції»»

Слухали:

Начальника юридичного відділу Лєпорську О.В. яка повідомила, що у разі прийняття рішення про зміну типу Товариства з публічного на приватне, необхідно було внести зміни в Статут Товариства шляхом викладення його у новій редакції  пов’язані із відмінністю законодавчого регулювання публічних та приватних товариств.  Згідно із законм України «Про акціонерні товариства»: «Зміни до проекту порядку денного загальних зборів вносяться тільки шляхом включення нових питань та проектів рішень за запропонованим питанням. Товариство не має право вносити зміни у запропоновані акціонерами питання та проекти рішень.  

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

1)  затвердити Статут Товариства у новій редакції;

2)  доручити Голові загальних зборів підписати Статут Товариства у новій редакції;

3)  уповноважити Генерального директора Товариства або особу, що виконує його обов’язки, за власним розсудом визначити осіб, які будуть вчиняти дії, пов’язані з державною реєстрацією статуту Товариства у новій редакції, затверджений цими загальними зборами.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №12

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається 3/4 голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова загальних зборів зачитала протокол № 12 підрахунку голосів з дванадцятого  питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479    -   100 %.

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

0

0

Голосувало «Проти»

737 479

100

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішенняне прийнято.

(Протокол №12 Лічильної комісії).

 

13. По тринадцятому питанню порядку денного: «Затвердження Положення про Виконавчий орган, Загальні збори, Наглядову раду, Ревізійну комісію в новій редакції.» 

Слухали:

Начальника юридичного відділу Лєпорську О.В. яка повідомила що у разі прийняття рішення про зміну типу Товариства з публічного на приватне необхідно було би внести зміни шляхом викладення у новій редакції у Положення Товариства пов’язані із відмінністю законодавчого регулювання публічних та приватних товариств.  Згідно із Законом України «Про акціонерні товариства»: «Зміни до проекту порядку денного загальних зборів вносяться тільки шляхом включення нових питань та проектів рішень за запропонованим питанням. Товариство не має право вносити зміни у запропоновані акціонерами питання та проекти рішень.  

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

1)      затвердити Положення про Виконавчий орган, Загальні збори, Наглядову раду, Ревізійну комісію в новій редакції;

2)      уповноважити Голову Загальних зборів та Секретаря Загальних зборів підписати Положення про Виконавчий орган, Загальні збори, Наглядову раду, Ревізійну комісію в новій редакції, затверджені цими Загальними зборами.  

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло. 

Голосували бюлетенем №13

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова Зборів зачитала протокол №13 підрахунку голосів з тринадцятого питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737 479   -     100 %.

 

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

0

0

Голосувало «Проти»

737 479

100

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування Загальними зборами акціонерів -

Рішенняне прийнято.

     (Протокол №13 Лічильної комісії).

 

14. По чотирнадцятому  питанню порядку денного: «Прийняття рішення про припинення повноважень Голови та членів Наглядової ради»

 Слухали:

Начальника юридичного відділу Лєпорську О.В. яка повідомила що згідно зі ст. 53 Закону України «Про акціонерні товариства» члени Наглядової ради обираються акціонерами під час проведення загальних зборів акціонерів на строк до наступних річних зборів. Діюча Наглядова рада у складі п’яти членів був обраний на минулих річних Зборах 25 квітня 2016 року. Таким чином строк повноважень діючого складу Наглядової ради сплинув.

 

Головою Загальних зборів -

Запропоновано наступний проект рішення:

Припинити повноваження Голови та членів Наглядової ради Товариства у повному складі у зв’язку зі спливом терміну перебування на посаді.

 

Інших проектів рішення до Товариства не надійшло.

Голосували бюлетенем №14

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючх з цього питання акцій.

Голова зборів зачитала протокол № 14 підрахунку голосів з чотирнадцятого  питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479        - 100 %.

Підсумки голосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Голосувало «За»

737 479

100

Голосувало «Проти»

0

0

«Утрималось»

0

0

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

 

За наслідками голосування загальними зборами акціонерів-

Рішення прийнято.

(Протокол №14 Лічильної комісії).

 

15. По пятнадцятому  питанню порядку денного: «Про обрання Голови та членів Наглядової ради Товариства»

Слухали:

Начальника юридичного відділу Лєпорську Олену Володимирівну, яка доповіла, що в зв’язку з припиненням повноважень Голови та членів Наглядової ради Товариства, необхідно обрати новий склад Наглядової ради у кількості 5 осіб строком до наступних річних зборів.

           Проінформувала, що з моменту публікації повідомлення про проведення загальних зборів з порядком денним про обрання членів Наглядової ради на адресу товариства – Наглядової ради надійшло 6 заяв від акціонерів товариства про висування кандидатур у члени Наглядової ради. Також,  надійшли заяви про згоду на обрання  кандидатом до складу членів Наглядової ради.

           У строки встановлені законом  заяв більше не надійшло, і у зв'язку із цим Загальним зборам було запропоновано обрати членів Наглядової ради серед заявлених кандидатур.

           Також, Лєпорська О.В. доповіла, що згідно Статуту товариства та Положення про Наглядову раду, обраними до складу членів Наглядової ради товариства будуть вважатися ті кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів акціонерів порівняно з іншими кандидатами. Головою Наглядової ради стане той член Наглядової ради, який під час кумулятивного голосування набере найбільшу серед інших членів кількість голосів акціонерів.

           Запропоновані кандидатури фізичні особи - акціонери, всього у кількості 6 осіб, внесені в бюлетені для кумулятивного голосування із зазначенням інформації, згідно вимог діючого законодавства, та поставлені на голосування.

 

Голосували бюлетенем №15

Підрахунок голосів з даного питання здійснює Лічильна комісія. Прийняття рішення з цього питання приймається шляхом кумулятивного голосування власників голосуючих простих іменних акцій.

Голова Загальних зборів зачитала протокол № 15 підрахунку голосів з п’ятнадцятого  питання порядку денного.

Кількість голосів зареєстровано для участі в Загальних зборах    737479       -     100 %.

 

Підсумки кумулятивногоголосування:

 

Кількість голосів

Відсоток від кількості голосів зареєстрованих для участі в загальних зборах та є власниками голосуючих простих іменних акцій.

Не брало участі в голосуванні

0

0

За бюлетенями визнаними недійсними

0

0

       

 

 

За кандидатів у члени Наглядової ради голосували шляхом кумулятивного голосування та голоси розподілились наступним чином:

 

За Фомиченко Івана Григоровича, акціонера                         - 1 536 594голосів акціонерів;

За Козінцеву Ольгу Іванівну,   акціонера                               -    540 754 голосів акціонерів;

За Маденову Вікторію Володимирівну,  акціонера                 -    545 749  голосів акціонерів;

За Латиш Вікторію Леонідівну,  акціонера                             -    555 739 голосів акціонерів;

За Левіну Олену Вікторівну, акціонера                                   -   508 559 голосів акціонерів

За Красько Людмилу Іванівну,  акціонера                              -   0 голосів акціонерів.

 

Прийняте рішення:

 

До складу членів Наглядової ради обрані:

1.  Фомиченко Іван Григорович, акціонер — головою Наглядової ради;

2. Козінцева Ольга Іванівна, акціонер;

3. Маденова Вікторія Володимирівна, акціонер;

4. Латиш Вікторія Леонідівна, акціонер;

5. Левіна Олена Вікторівна, акціонер.

 

(Протокол №15 Лічильної комісії).

 

 

  

        Голова загальних зборів повідомила, що порядок денний вичерпаний та зробив повідомлення про закриття загальних зборів акціонерів ПАТ «Маріупольгаз».

 

           Повний текст протоколу складено 03 травня 2017р.

 

 

Голова зборів                                                                                     В.Л. Латиш

 

 

Секретар  зборів                                                                                О.В. Левіна