Правила безпеки

Особи, які користуються побутовими газовими приладами і апаратами зобов'язані:

 

  1. Пройти інструктаж в технічному  кабінеті ПАТ «Маріупольгаз».
  2. Стежити за нормальною работою газового обладнання, димоходів і вентиляцій, перевіряти тягу до ввімкнення і під час работи газових приладів з відводом продуктів згоряння газу у димохід. Періодично очищувати від сміття і битої цегли  очисну "кишеню" димоходу.
  3. Перед початком  опалювального сезону отримати акти перевірки димоходів і вентиляційних каналів на їх придатність до подальшої експлуатації.
  4. Власники будинків (на праві особистої власності) повинні забеспечити справний стан димоходів і оголовків димоходів, а в зимовий час – періодично перевіряти оголовки з метою недопущення їх обмерзання і закупорювання.
  5. По закінченню користування газом закривати  крани на газових приладах і перед ними.
  6. При раптовому припиненні подачі газу негайно закрити крани горілок газових приборів і повідомити аварійній газовій службі за тел.: 104.
  7. При з'являнні в приміщенні  запаху газу: терміново припинити користування газовими приладами; перекрити газові крани до приборів і на приборах; відкрити вікна і квартирки для провітрювання приміщення; викликати аварійну газову службу за тел.: 104; не користуватись відкритим вогнем; не палити; не вмикати і не вимикати електроосвітлення і електроприбори; не користуватись електродзвінками.
  8. При виявленні запаху газу у підвалі, під'їзді,у дворі, на вулиці необхідно: повідомити в аварійну газову службу за телефоном 104; прийняти міри з видалення людей із загазованної зони; запобігти ввімкненню і відключенню електроосвітлення і електроприборів; не користуватись електродзвінками; не допускати використання відкритого вогню і появи іскри; до прибуття аварійної бригади організувати провітрювання приміщення.

 

Абонентам забороняється:

  1. Проводити самовільну газифікацію будинку (квартири), реконструкцію внутрішньобудинкової і внутрішньоквартирної системи газопостачання, перестановку, заміну і ремонт газового обладнання.
  2. Проводити перепланування приміщень, де встановлені газові прилади.
  3. Заклеювати вентеляційні, замуровувати «кармани» і люки, призначені для чистки димоходів.
  4. Вимикати автоматику безпеки і регулювання газових приладів.
  5. Користуватись газом при неисправності газових приборів і автоматики.
  6. Користуватись газовими приладами з відводом продуктів згоряння в димохід при порушенні щільності кладки, штукатурки (наявність тріщин) газифікованих печей і димоходів.
  7. Користуватись газовими приладами при зачинених квартирках  (фрамугах), решітках вентиляційних каналів, відсутності тяги в димоходах і вентиляційних каналах.
  8. Допускати до користування газовими приладами дітей дошкільного віку, а також осіб не контролируючих свої дії и не знаючих правил користування цими приладами.
  9. Користуватись газовими плитами для обігріву приміщення.
  10. Користуватись приміщеннями, де встановлені газові прилади, для сну та відпочинку.
  11. Застосовувати відкритий вогонь для пошуку витоків газу.